Паприке су у сезони, што значи да су доступне по супер ценама у продавницама, а можда чак и бесплатно из вашег врта.
Искористите ове јефтине паприке и напуните замрзивач паприкама нарезаним на коцкице како бисте провели зиму уз витамине које она пружа, када су безобразно скупе.
Како најлакше исецкати паприку?
Брзо ћете исецкати велике количине паприка уколико имате кухињске маказе.
1. Одсеците ивице паприке ножем.
2. Кухињским маказама исеците велике комаде паприке на траке.
3. Маказама исеците траке на мање комаде.
Прочитајте још: Банане у тегли? Ово је РЕЦЕПТ за најбољи ЏЕМ који сте до сад пробали!
Правилно замрзавање паприке
Размислите о томе колико паприке обично додајете својим рецептима како бисте одредили најбољу количину за масовно замрзавање паприка нарезаних на коцкице. Уколико често користите 1/2 шоље паприке, замрзните паприке нарезане на коцкице у тој количини. Међутим, лако је отворити врећицу и по потреби извадити мању количину.
1. Након што сте нарезали паприку на коцкице, измерите и додајте 1/2 шоље у врећицу која се може затворити.
2. Истисните ваздух из кесе, затворите је и положите на танку и равну тепсију (равна површина ће омогућити да паприке остану очуване и спречава гњецавост).
3. Након што су све паприке нарезане на коцкице стављене у врећице и положене на тепсију, ставите тепсију у замрзивач.
4. Када се паприке смрзну, извадите их из тепсије. Сада их можете сложити или ставити на крајеве где год имате згодан простор у замрзивачу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК