Мали трикови који ће вам значити када журите са прирпремом хране.
Месо
Ако сте претходног дана заборавили да извадите месо из замрзивача, не очајавајте. У посуду сипајте хладну воду и у њу потопите добро затворену кесу меса. За мање од сат времена биће одмрзнуто и спремно за печење. Да бисте убудуће то још брже чинили, потрудите се да пре замрзавања месо исецкате, раздвојите на мање порције и зачините. Исти начин одмрзавања важи и за рибу.
Поврће
Најбоље је да смрзнуто поврће кувате у посудама за кување на пари или да га ставите у слану кипућу воду. Немојте да га прекувате, да би задржало боју, хранљиве састојке, укус и мирис.
Воће
Воће углавном губи пуну структуру и укус када се одмрзава, али најмање ако се стави у цедиљку на собној температури и пусти лагано да се топи.
Прочитајте још: Ако тек сада ПЕЧЕТЕ ПАПРИКЕ лакше ћете их очистити ако урадите СЛЕДЕЋУ СТВАР
Готова јела
Готова јела убаците у микроталасну или у шерпу, па их одмрзавајте на умереној температури.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ