Грожђе би пре јела требало темељно опрати
Сезона грожђа полако почиње а скоро сви га воле. Међутим, грожђе је једно од воћа које има највећу концентрацију пестицида на себи, а у неким случајевима се пестициди на грожђу задржавају и након прања.
Уколико се пестициди нађу на грожђу то повећава ризик од излагања хемикалијама које нису добре за здравље организма. Баш из тог разлога, потребно га је темељно опрати.
Једна од адекватних намирница за прање грожђа је, веровали или не, сирће.
Прање грожђа сирћетом
Оно што је битно код прања је да сачекате са прањем уколико не планирате одмах да поједе грожђе. Уколико га одмах оперете, поспешићете додатну влагу, те ће воће брже пропасти.
Прочитајте још: Да зимница дуже траје: Ево како да правилно СТЕРИЛИШЕТЕ ТЕГЛЕ
Потапање грожђа у сирћету и води
Помешајте раствор воде и сирћета. Ово је најефикаснија концентрација за уклањање бактерија и пестицида.
Ставите грожђе у воду и раствор сирћета и пустите да одстоје 5-10 минута. Након тога исперите сваки грозд посебно хладном водом. Овај процес ће испрати заостале бактерије или остатке и такође отклонити укус сирћета.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ