Користан савет који ће вам затребати
На нашим просторима, бели лук је омиљени додатак многим јелима. Одавнина се користио као природни препарат против прехладе, а познато је да обилује многим корисним материјама. Међутим, након његове конзумације остаје непријатан задах, који је тешко уклонити самом четкицом и пастом за зубе:
- Док се бели лук лучи кроз варење, нуспроизводи белог лука се апсорбују у крвоток и преносе у плућа - објаснила је докторка Меган Роси у једној објави на Инстаграму.
Како је реч о веома здравој намирници нема потребе да се ограничи њена конзумација. Докторка је препоручила да, уколико сте јели бели лук, након тога одмах поједете јабуку:
- Биљне хемикалије у овом освежавајућем воћу, које укључује и кверцетин, показало се да реагују са једињењима сумпора у белом луку, неутралишући тај јединствени мирис.
Такође, добар избор су и першун, зелена салата и спанаћ, посебно уколико једете јело после ког не иду јабуке.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ