Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јели сте бели лук? Решите се непријатног задаха на једноставан начин, уз помоћ ове воћке

Користан савет који ће вам затребати

1683540137_shutterstock_132815903.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

На нашим просторима, бели лук је омиљени додатак многим јелима. Одавнина се користио као природни препарат против прехладе, а познато је да обилује многим корисним материјама. Међутим, након његове конзумације остаје непријатан задах, који је тешко уклонити самом четкицом и пастом за зубе:

- Док се бели лук лучи кроз варење, нуспроизводи белог лука се апсорбују у крвоток и преносе у плућа - објаснила је докторка Меган Роси у једној објави на Инстаграму.

Како је реч о веома здравој намирници нема потребе да се ограничи њена конзумација. Докторка је препоручила да, уколико сте јели бели лук, након тога одмах поједете јабуку:

- Биљне хемикалије у овом освежавајућем воћу, које укључује и кверцетин, показало се да реагују са једињењима сумпора у белом луку, неутралишући тај јединствени мирис.

Такође, добар избор су и першун, зелена салата и спанаћ, посебно уколико једете јело после ког не иду јабуке.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas