Koristan savet koji će vam zatrebati
Na našim prostorima, beli luk je omiljeni dodatak mnogim jelima. Odavnina se koristio kao prirodni preparat protiv prehlade, a poznato je da obiluje mnogim korisnim materijama. Međutim, nakon njegove konzumacije ostaje neprijatan zadah, koji je teško ukloniti samom četkicom i pastom za zube:
- Dok se beli luk luči kroz varenje, nusproizvodi belog luka se apsorbuju u krvotok i prenose u pluća - objasnila je doktorka Megan Rosi u jednoj objavi na Instagramu.
Kako je reč o veoma zdravoj namirnici nema potrebe da se ograniči njena konzumacija. Doktorka je preporučila da, ukoliko ste jeli beli luk, nakon toga odmah pojedete jabuku:
- Biljne hemikalije u ovom osvežavajućem voću, koje uključuje i kvercetin, pokazalo se da reaguju sa jedinjenjima sumpora u belom luku, neutrališući taj jedinstveni miris.
Takođe, dobar izbor su i peršun, zelena salata i spanać, posebno ukoliko jedete jelo posle kog ne idu jabuke.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU