Evo kako se pravilno čuvaju jesenje namirnice, naročito jabuke i limunovi.
Nemojte se sekirati ako u prodavnici kupite više voća nego što vam treba ili ako prilikom čišćenja kuhinje shvatite da vam začinsko bilje u saksijama sada samo smeta - ni jedno ni drugo nećete baciti ako naučite kako da ih pravilno skladištite.
Pročitajte još: Ovo je pet NAJČEŠĆIH GREŠAKA koje pravimo kod KUVANJA SUPE
Tako jabuke možete čuvati na polici i do dve nedelje, ali u hladnijoj prostoriji, poput špajza ili podruma, dok je za citruse važno da su na hladnom i provetrenom mestu. Ne biste smeli da ih držite u zatvorenim kutijama koje ne omogućavaju cirkulaciju vazduha, jer ovi plodovi prilikom stajanja otpuštaju gas etilen koji ubrzava dozrevanje.
Orahe u ljusci čuvajte na terasi, očišćene u frižideru.
Orahe u ljusci držite na terasu, a očišćene u frižideru, zapakovane u kesice koje ste dobro zatvorili. Tako ćete sačuvaćati njihova hranljiva svojstva i sprečiti pojavu gorkog ukusa koji se javlja kada se čuvaju na sobnoj temperaturi.
Pročitajte još: Pravila za DORUČAK: Kako da dan započnete na najbolji način
Ukoliko imate sveže začinske biljke, najbolje ćete ih sačuvati ako ih stavite u kalupe za led, nalijete vodom i stavite u zamrzivač.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU