То је жестоко спорна дебата - како, забога, направити најбољи печени кромпир.
Док се спремамо за новогодишњу вечеру, многи од нас се надају да ћемо успети да направимо идеалне печене кромпире за породицу и пријатеље.
Постоји много различитих метода и лако их је направити на пари, са сировом унутрашњошћу и мокром спољашњошћу, као што напомиње Даили Рецорд.
Како направити најукуснији печени кромпир
Сви имамо своје методе - од бацања вреће смрзнутог кромпира у рерну до екстензивног режима помоћу гушчје масти и двоструког кувања.
Прочитајте још: ПЕТ ПОСНИХ ПРЕДЈЕЛА: Спремају се лако, а укус је фантастичан (РЕЦЕПТИ)
Али не плашите се – следите наш савет и ми ћемо вам обезбедити савршене златне кромпире које ће импресионирати своје госте.
Џеф Бејкер спашава дан, професионални кувар открио је једноставне грешке које људи често праве.
Ово су кључни савети:
Битна је сорта - Бирајте сорту кромпира која се најбоље пржи ( као пример, можете узети сорте Фонтане, Санте, Алмера, Агрија).
Смањите уље - Не претерујте са уљем. Ако их потопите у превише уља, изгореће споља, а изнутра ће бити недовољно печени. Да бисте избегли такву катастрофу, важно је да исперите кромпир пре него што га испечете - мој омиљени метод је кухање на пари, каж Џеф.
Тајминг - „Ако нисте сигурни колико дуго треба да кувате своје кромпире, препоручио бих вам најмање 30 минута на 200 степени док их с времена на време проверавате.
„Свако мало их промешајте/преврните да повећате хрскавост. Ако и након 40 минута нисте сигурни, извадите кромпир и пробајте га.”
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ