Уместо да их само баците у смеће, искористите их на паметан начин
Уколико имате пластичне флаше, не бацајте их. Једноставним триком, од њих ћете направити нешто далеко корисније.
Знате и сами, колика је главобоља запушена судопера, а пражњење мрежице уме да буде поприлично заморно, понајвише због њене величине. Самим тим, било да кувате, па имате више отпадака, или перете судове који су јако запрљани, постоји начин да то олакшате.
Прочитајте још: ЧИШЋЕЊЕ КУЋЕ ПОМОЋУ СОЛИ: Антибактеријска својства ће вам освежити дом и помоћи са ОВИХ 5 ПРОБЛЕМА
Флашу исеците на пола и избушите ножем рупице са доње стране, а у угао судопере само залепите једну од оних кукица и на њу закачите флашу. Сад можете лако да остатке поврћа или са судова, сипате унутра, а онда једноставно истресете у канту за ђубре. Самим тим, ем сте олакшали посао, ем и у канту нећете убацити натопљено поврће, а самим тим, то значи – мање цурења, али и непријатних мириса.
Прочитајте још: ПЕРУТАЊЕ, ТАМНЕ ФЛЕКЕ ИЛИ ДЕПИГМЕНТАЦИЈА? Откријте “швајцарску тајну” здраве коже
Врх флаше можете искористити на два начина. Први је за прање судова жицом. Како се не бисте повредили, потребно је да кроз средину жице провучете канап, а потом све то да увучете кроз отвор горњег дела флаше, затегнете и заврнете поклопац. Самим тим, прање ће бити далеко лакше, пре свега јер имате “ручку”, а и мање су шансе да се посечете на жицу, што, као што знате, може бити веома незгодно.
Прочитајте још: Да ли сте чули за Ептадерм? Швајцарски научници су створили линије које циљано негују ова стања коже
Трећи начин је такође сјајан, поготово када су у питању кесе за замрзивач. Вероватно поврће и воће које остављате у фриз, држите у кесицама које сте увезали у чвор. Уколико се преварите и завежете јаче, готово је сигурно да ћете кесу морати да поцепате. што није практично, поготово ако вам треба само део садржине. Уместо тога, врх кесе провуците кроз горњи део флаше, а потом заврните поклопац. Воће и поврће ће бити очувано, а биће лакше и да дозирате колико вам треба. Након тога, једноставно вратите поклопац, заврните и оставите у замрзивач. Практично, зар не?
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО: