Umesto da ih samo bacite u smeće, iskoristite ih na pametan način
Ukoliko imate plastične flaše, ne bacajte ih. Jednostavnim trikom, od njih ćete napraviti nešto daleko korisnije.
Znate i sami, kolika je glavobolja zapušena sudopera, a pražnjenje mrežice ume da bude poprilično zamorno, ponajviše zbog njene veličine. Samim tim, bilo da kuvate, pa imate više otpadaka, ili perete sudove koji su jako zaprljani, postoji način da to olakšate.
Pročitajte još: ČIŠĆENJE KUĆE POMOĆU SOLI: Antibakterijska svojstva će vam osvežiti dom i pomoći sa OVIH 5 PROBLEMA
Flašu isecite na pola i izbušite nožem rupice sa donje strane, a u ugao sudopere samo zalepite jednu od onih kukica i na nju zakačite flašu. Sad možete lako da ostatke povrća ili sa sudova, sipate unutra, a onda jednostavno istresete u kantu za đubre. Samim tim, em ste olakšali posao, em i u kantu nećete ubaciti natopljeno povrće, a samim tim, to znači – manje curenja, ali i neprijatnih mirisa.
Pročitajte još: PERUTANJE, TAMNE FLEKE ILI DEPIGMENTACIJA? Otkrijte “švajcarsku tajnu” zdrave kože
Vrh flaše možete iskoristiti na dva načina. Prvi je za pranje sudova žicom. Kako se ne biste povredili, potrebno je da kroz sredinu žice provučete kanap, a potom sve to da uvučete kroz otvor gornjeg dela flaše, zategnete i zavrnete poklopac. Samim tim, pranje će biti daleko lakše, pre svega jer imate “ručku”, a i manje su šanse da se posečete na žicu, što, kao što znate, može biti veoma nezgodno.
Pročitajte još: Da li ste čuli za Eptaderm? Švajcarski naučnici su stvorili linije koje ciljano neguju ova stanja kože
Treći način je takođe sjajan, pogotovo kada su u pitanju kese za zamrzivač. Verovatno povrće i voće koje ostavljate u friz, držite u kesicama koje ste uvezali u čvor. Ukoliko se prevarite i zavežete jače, gotovo je sigurno da ćete kesu morati da pocepate. što nije praktično, pogotovo ako vam treba samo deo sadržine. Umesto toga, vrh kese provucite kroz gornji deo flaše, a potom zavrnite poklopac. Voće i povrće će biti očuvano, a biće lakše i da dozirate koliko vam treba. Nakon toga, jednostavno vratite poklopac, zavrnite i ostavite u zamrzivač. Praktično, zar ne?
(Krstarica)
BONUS VIDEO: