Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Ево колико дуго тврди и меки СИРЕВИ могу стајати у фрижидеру

Савети из кухиње.

1611156015_Depositphotos_7783422_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Како би очували здравље и сачували се од тровања, из фрижидера често бацамо све што нам је иоле сумњиво.

Међу најчешћим намирницама које бацамо је и сир. Али стручњаци са портала Тастинг Табле открили су колико дуго сиреви могу стајати у замрзивачу.

Прочитајте још: Шест НАЈМОЋНИЈИХ ЗАЧИНА на свету за здравље, лепоту и дуг живот

1. Пармезан, блокови чедер сира и други тврди сиреви могу трајати од два до четири месеца неотворени у фрижидеру. Али након отварања, ако се чувају прикладно, могу трајати до шест седмица. Ако се на њима накупила буђ, с тврдих сирева их само скините јер је остатак јестив. Ако приметите да се ближи рок трајања, нарибајте га и искористите за умаке, тестенину или запечено поврће.

Ако желите да сачувате тврди сир за неко друго време, можете га и замрзнути. Такав ће бити добар до 8 месеци, али морате имати на уму да ће мало променити укус.

Прочитајте још: Откривен трик како да хлеб из кесе остане што дуже свеж: Све је ствар паковања (ВИДЕО)

Фото: Депозит

2. Сиреви који су између тврдог и меканог попут гауде и груyера могу трајати око три недеље отворени или два месеца у замрзивачу ако су неотворени. Најбољи начин да ови сиреви потрају је да их замотате у масни папир. То ће осигурати дужу свежину него када је замотан у прозирну фолију. Ова фолија лако задржава влагу која се може накупити између ње и сира, па се због тога може лако развити буђ. 

Прочитајте још: Метода којом ћете најбрже ољуштити кувана јаја: Ово нам није пало на памет (ВИДЕО)

3. Мекани сиреви попут фете, моцареле, горгонзоле или цамембертеа морају се брзо појести јер се опасне бактерије попут листерије у њима лако развијају. Али неотворени могу стајати до две седмице у замрзивачу. Можете их и замрзнути, али неки од њих, попут моцареле могу да изгубе своју пахуљасту структуру након одмрзавања.

Најбоље је да их не отварате док вам не затребају, а ако вам остане нешто од њих ставите их у пластичну посуду с чврсто затвореним поклопцем у фрижидер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas