Лук је једна од намирница која се готово сваки дан користи у кухињи, али многима од њега дословно иду сузе на очи.
Ако сте притом осетљивији, добро се исплачете док изрежете само једну главицу лука која вам је потребна за ручак. Али јесте ли знали да постоје начини како да исечете лук, а да вас притом не пеку очи?
Прочитајте још: Не бацајте остатке купуса, урадите ПАМЕТНУ ствар са њим
Једно од решења јесте да даску за резање и нож наквасите соком од лимуна.
Други начин је да ставите лук у замрзивач 15 минута пре него што планирате да га режете, а трећи је да очистите лук и потопите га у воду на 15 минута.
Прочитајте још: Баке су знале: Шта значи КРЧКАЊЕ?
Али најбоље решење је да замолите неког другог да исече лук уместо вас. На вама је да изаберете који од ових начина желите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ