Припрема хрскаве сланине уз мали трик
Сланина са јајима је многима омиљени доручак. Спрема се брзо и лако и сама помисао је многима довољан разлог да брже устану и пожуре ка кухињи.
Сви желимо да направимо савршено хрскаву сланину, али нам не полази увек за руком. Зато је професионални кувар Џеф Бејкер открио како да сланина за доручак увек буде хрскава.
Прочитајте још: Да ли сте знали да СОДА БИКАРБОНА може да се поквари? Погледајте када је потребно да је замените
- Сматрам да је најбољи начин за спремање сланине на тигању на средњој до јакој температури са малом количином природне масти, пржец́и је са сваке стране око минут. Ако је сланина правилно осушена и исечена на лепу дебљину, требало би да се карамелизује на ивицама. Маст ц́е се тада истопити без растварања, што ц́е резултирати одличним укусом - саветује Џеф за Ђели Стар.
Награђивани кувар који је радио са некима од најбољих у прехрамбеној индустрији, каже да треба да почнете тако што ц́ете загрејати тигањ, уместо да полако пржите сланину. Јака топлота би требало да карамелизује сланину, чинец́и је хрскавом и дајуц́и јој јачу верзију свог препознатљивог укуса.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ