Углавном тек прокључалу воду сипамо у шољу, али да ли је то правилно?
Чај сви углавном припремамо на исти начин. Прокључалу воду сипамо у шољу са кесицом чаја. Међурим, ипак би требало да направимо малу паузу.
Професионални кувар Мартин Исарк истакао је како људи греше током припремања најпознатијег топлог напитка.
Прочитајте још: Трик који ће вам помоћи да КРОМПИР буде САВРШЕНО ПЕЧЕН баш сваки пут
Сачекамо да вода прокључа, а онда је додамо у шољу са кесицом пчим склонимо са рингле. Прмења њему у овоме је грешка.
Стручњаци сматрају да ипак не би требало да користимо прокључалу воду за прављење чаја. Мишљење је да се тако губи укус.
Прочитајте још: ИСПРОБАЈТЕ! До ЗЛАТНИХ јаја у само неколико корака - никад није било ЈЕДНОСТАВНИЈЕ (ВИДЕО)
- Треба да сачекамо да се вода охлади на 80 степени, а онда сипамо преко кесице чаја. Сипање кључле воде неутралисаће део укуса и нијанси чаја - истиче Мартин Исарк.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ