Uglavnom tek proključalu vodu sipamo u šolju, ali da li je to pravilno?
Čaj svi uglavnom pripremamo na isti način. Proključalu vodu sipamo u šolju sa kesicom čaja. Međurim, ipak bi trebalo da napravimo malu pauzu.
Profesionalni kuvar Martin Isark istakao je kako ljudi greše tokom pripremanja najpoznatijeg toplog napitka.
Pročitajte još: Trik koji će vam pomoći da KROMPIR bude SAVRŠENO PEČEN baš svaki put
Sačekamo da voda proključa, a onda je dodamo u šolju sa kesicom pčim sklonimo sa ringle. Prmenja njemu u ovome je greška.
Stručnjaci smatraju da ipak ne bi trebalo da koristimo proključalu vodu za pravljenje čaja. Mišljenje je da se tako gubi ukus.
Pročitajte još: ISPROBAJTE! Do ZLATNIH jaja u samo nekoliko koraka - nikad nije bilo JEDNOSTAVNIJE (VIDEO)
- Treba da sačekamo da se voda ohladi na 80 stepeni, a onda sipamo preko kesice čaja. Sipanje ključle vode neutralisaće deo ukusa i nijansi čaja - ističe Martin Isark.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU