Кувана ракија савршена је за хладне зимске вечери.
Шумадијски чај се у нашим крајевима прави од шљивовице мада, може се правити и од комовице.
Прочитајте још: Рада Манојловић НОВОГОДИШЊОМ честитком расплакала све: Ево коме је наменила
У многим крајевима наших простора кувана ракија користи се као лек против грипа и других болести, а одлично греје током зиме. Уколико желите да кувана ракија буде блага, дуже је прокувавајте и последично више алкохола ће испарити.
Прочитајте још: Да ли је и вама ово превише ДЕТИЊАСТО: Папараци усликали Џенифер Лопез, а један детаљ око њеног врата НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО (ФОТО)
Састојци:
- 4 кашике шећера
- 250 милилитара ракије
- 250 милилитара воде
Припрема вруће ракије:
У металну посуду ставите 4 кашике шећера да се карамелизује, када то постигнете, скините са рингле па додајте одмах 250 милилитара ракије, јачине од 17 до 20 гради и 250 милилитара воде. Вратите на ринглу да прокува и да се шећер растопи. Служити топло, пошто се кувана ракија пије док је врућа!
Прочитајте још: Након што су јој родитељи пронађени мртви у дому, огласила се популарна глумице: "Желим приватност да тугујем"
Неки у кувану ракију воле да убаце неколико клинчића - кажу да је одлично. Ако је ракија јака, додајте више воде. Није лоше оставити је да мало кључа како би више алкохола испарило.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ