Уколико сте љубитељ ораха и чоколаде, ово је прави слаткиш за вац
Потребно је за тесто:
- 20 г квасца
- 1 дл млаке воде
- 2 кашике шећера
- 200 г маргарина
- 400 г брашна
- 1/2 кашичице соде-бикарбоне
За фил:
- 200 г млевених ораха
- 200 г шећера у праху
- 6 кашика џема од кајсија
За глазуру:
- 150 г чоколаде
- 5 кашика уља
Припрема:
Квасац растворите у млакој води са шећером и мало брашна, па оставите да надође. Помешајте брашно са содом-бикарбоном, додајте омекшали маргарин, квасац и умесите тесто. Оставите на топлом месту да нарасте, а затим га поделите на три једнака дела. Један део растањите оклагијом у правоугаоник, а затим га заједно са папиром ставите на дно четвртасте тепсије. Премажите кору џемом и поспите половином мешавине ораха и шећера (претходно их помешајте). Други део теста такође развијте у правоугаоник и ставите преко филоване коре и поспите преосталом мешавином ораха и шећера. На крају све прекријте трећим кором, избоцкајте је виљушком и пеците у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени. Охлађен колач прекријте чоколадном глазуром и оставите да се добро стегне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ