Trebaće vam samo nekoliko sastojaka i jak blender
Sastojci:
150 g sirovih lešnika/ badema
2 pune kašike meda
2 kašike organskog kakao praha
prstohvat morske soli
1/2 pomorandže (ceđene)
Pročitajte još: Neodoljive rolnice sa kokosom: Potrebna su vam samo ČETIRI SASTOJKA i malo vremena za najukusniju poslasticu (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
Sirove lešnike rasporediti po plehu, i ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu) ali ne dopustite da se prepeku. Meni je bilo dovoljno 10- 15 minuta. Odmah ih prebacite na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljajte. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Prohladite ih 15 minuta. Ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete pastu.
Zatim dodajte ostale sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku smesu, ukoliko je potrebno dodajte još soka od narandže. Prebacite u teglice. Čuvam je u frižideru i traje sigurno do 7 dana.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU