Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОСНО

ВЕГАНСКЕ ЋУФТЕ: Укусан рецепт за ускршњи пост који ћете обожавати!

Пробајте веганску верзију ћуфте направљене од печурака, овса и црног пасуља, преливене укусним парадајз сосом. Послужите их уз шпагете или паленту.

1647433028_cufte.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/авантгардевеган
Oglas

У данима поста, понестаје нам идеја шта кувати, а да буде укусно и да нам завара осећај за недостатак меса у исхрани. 

Прочитајте још: САВРШЕН ПОСНИ РУЧАК: Кисели купус спремљен на мало другачији начин (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Рецепт за ове укусне ћуфте је једноставан, осим што вам треба мало више састојака, како би јело било што укусније! Потребно вам је: 

  • 30 г сушених вргања
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 црни лук, веома ситно исечен
  • 2 чена белог лука, згњечена
  • 1 кашичица слатке димљене паприке
  • 400 г конзерве црног пасуља, оцеђеног и испраног
  • 50 г зоби
  • 2 кашике смеђег пиринча мисо
  • 50 г презли
  • шпагете или меку паленту, за послуживање

За парадајз сос:

  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 црни лук, веома ситно исечен
  • 1 велики чешањ белог лука, згњечен
  • Мали прстохват пахуљица чилија
  • 2 к 400 г конзерве сецканог парадајза
  • 1 кашика меког смеђег шећера
  • ½ мале везе босиљка, ситно исецканог

Припрема: 

КОРАК 1
Осушене вргање сипајте у чинију и прелијте кључалом водом. Оставите да се размекшају 20 минута.

КОРАК 2
У међувремену загрејте 1 кашику маслиновог уља у тигању. Додајте лук и пржите на лаганој ватри 10 минута или док не омекша и не постане провидан. Додајте бели лук и паприку и кувајте 1 мин.

КОРАК 3
Ставите црни пасуљ и зоб у блендер и мешајте док не добијете зрнасту, текстурирану мешавину. Сипајте пасуљ у посуду за мешање и промешајте мисо, презле и кувани лук. Процедите и ситно исецкајте вргање и додајте их (течност оставите за супу или рижото). Зачините и уваљајте од смесе 12 лоптица и охладите у фрижидеру док правите сос.

КОРАК 4
Загрејте 2 кашике уља у шерпи. Додајте лук и пржите на лаганој ватри 10 минута или док не омекша и не постане провидан. Додајте бели лук и чили и кувајте 1 мин. Промешајте парадајз и шећер и зачините по укусу. Крчкајте отклопљено 20 минута.

КОРАК 5
Загрејте рерну на 180Ц/160Ц са вентилацијом. Загрејте преостале 2 кашике уља за ћуфте у тигању са непријањајућим слојем на средњој ватри. Додајте куглице и пржите 5 минута док не порумене. Пребаците у плех и ставите у рерну да се запеку 12 минута.

КОРАК 6
Куване ћуфте додајте у тигањ са сосом и све сипајте да се помеша, па поспите босиљком.

Послужите уз шпагете или меку паленту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas