Уштедите новац и направите сами сојино млеко
Oglas
Сојино млеко се препоручује људима који су нетолерантни на лактозу у крављем млеку. Такође се може користити за припрему посластица, чак и када постите. Прави се од само 2 састојка, а од ове количине добићете 4 литра напитка.
Састојци:
- 500 г соје
- вода
Припрема:
- Соју потопите у воду преко ноћи. Воде сипајте тек онолико да прекрије соју, али имајте на уму да ће соја повећати своју запремину око 3 пута. Сутрадан соју процедите. Након тога је прелијте врелом водом на 10 ак секунди како би омекшала. Процедите и ову воду.
- У већу шерпу сипајте соју и воду - на једну шољу соје додајте 3 шоље воде, док не потрошите соју. Након тога све добро испасирајте. Код коришћења справе за пасирање добија се пена. Када сте смесу добро испасирали, ставите је на шпорет. Мешајте непрекидно. Код кувања се може десити да се пена подиже, па тада шерпу склоните за тренутак са ватре.
- Затим наставите кување уз непрекидно мешање. Соју кувајте око 20 минута. Пена треба да престане да се ствара. Када се то деси, скините посуду са ватре и оставите да се охлади. Када се охлади, сојино млеко сипајте у флаше, наравно, процеђено. Од ове количине соје добићете око 4 литра млека.
Соја се показала посебно значајном када је снижавање лошег холестерола у питању. Британска здравствена организација ју је оценила као "савршеном намирницом" за здраве крвне судове. Соја обилује биљним влакнима, витаминима Б комплекса и антиоксидансима.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas