Уколико немате ни времена ни идеје шта да спремате за ручак пробајте овако да спремите пилетину
Уклико сте љубитељи пителине, али више немате идеја на који начин да је спремите пробајте да је направите на овај начин. Јако се кратко припрема, а толико је укусна да се брже поједе него што се направи. Mалo састојака вам је потребно, а уживаћете.
ПОТРЕБНИ САСТОЈЦИ
- 400г пилените
- 3дл млека
- 1дл јогурта
- 3 кашике павлаке
- 2кашике мајонеза
- 100-200г качкаваља
- Главица лука (уколико га волите)
- 30г путера
- Зачини по жељи
НАЧИН ПРИПРЕМЕ
Узмите пилетину и исецкајте је на што ситније коцкице. Када сте то урадили сипајте мало јогурта преко чисто да прелијете пилетину. Затим исецкајте лук. Одложите га са стране и за то време на тигањ на лаганој ватри оставите путер да се истопи и након тога преко ставите лук. Када видите да се лук мало испржио на њега одма додајте месо и оставите га око 10 минута да се пржи и на сваких 2 минута га промешајте. За то време у једну посуду сипајте 3дл млека 1дл јогурта, 3 кашике павлаке, 2 кашике мајонеза и све то промешајте. На ту смесу додајте зашине по жељи. Можете да ставите вегету, оригано бели лук, босиљак или било које зачине које волите и које иначе користите. Када сте испржли месо смањите ватру и додајте ову смесу у пилетину и мешајте да се све сједини. Све време мешајте и након 5 минута додајте качкаваљ и сачекајте да се истопи и све промешајте.
Као прилоге можете направити кромпир пире, било које тесто или неку салату. Ова кoмбинација иде добро уз све.
Пријатно!