У овом рецепту , фил се другачије прави а сланина даје посебну драж.
![1698914263_shutterstock_1668139123.jpg](/cache/images/2/4/e/3/e/24e3e3b9415c50227d356e7cf3ce02490c459bd6.jpg)
Састојци:
- 2,5 кг киселог купуса
- 500 г свињског млевеног меса
- 500 г јунећег млевеног меса
- 2 главице црног лука
- 4 чена белог лука
- 250 г пиринча
- 300 г свињских сушених ребара
- 50 г сланине
- 50 г сремске кобасице
- ловоров лист
- јаје
- 2 кашичице соли
- 2 кашичице бибера
- 3 кашичице биљног зачина
- 2 кашичице млевене паприке
- вода
Припрема
Одвојите листове купуса и потопите их мало у воду. Четвртину главице исецкајте на коцкице. На дно шерпе у којој ћете кувати сарму ставите неколико листова. Преко ставите мало коцкица купуса, сецкану кобасицу и сува ребра. У тигању пропржите црни лук, бели лук и сецкану сланину, потом ту смесу истресите у чинију, додајте млевено месо (обе врсте), пиринач, јаје и зачине па све добро промешајте рукама. Увијајте сарме и ређајте у шерпу. Између стављајте сува ребра, кобасице и сецкан купус. На крају убаците ловоров лист, прекријте листовима купуса, налијте налијте водом и кувајте. Прекријте сарму тањиром и кувајте 3 сата на лаганој ватри. Доливајте топлу воду по потреби. 15 ак минута пред крај додајте запршку.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ