Ово је одличан рецепт за брзу, али не мање укусну рибу
Свежа риба, минимум зачина и време кувања - и јело у ресторанском стилу биће на столу. Ево како припремити рибу, која ће украсити не само свакодневни, већ и свечани сто.
Прочитајте још: ПРИПРЕМА ЗИМНИЦЕ: Направите домаћи АЈВАР по ОРИГИНАЛНОМ рецепту
Састојци су за 4 порције:
- Филет лососа - 4 комада од 150 грама
- Маслиново уље - 20 милилитара
- Пола кашичице соли
- Млевени бибер - 1/3 кашичице
Припрема:
У овом рецепту можете користити било коју рибу из породице лососа: лосос, цхум лосос, соцкеие лосос, цохо лосос - савршени су као свечано јело. За свакодневну опцију, повољнији ружичасти лосос ће бити добра алтернатива. Такође можете узети не филете, већ рибље одреске - од овога се укус јела неће променити.
Прочитајте још: Ова НАМИРНИЦА највише гоји, а многима је НЕИЗОСТАВНИ део доручка: Најгоре је ако се једе уз јутарњу кафу
И тако, брзо исперите охлађену рибу хладном водом од остатака крљушти и обришите папирним убрусима. Посолите и побиберите комаде рибе са свих страна и оставите да лежи буквално 5 минута. У грил тигању загрејте уље и пржите рибу на јакој ватри 3-4 минута са сваке стране.
Прочитајте још: Пилеће пљескавице са поврћем: Другачије од оних на које смо се навикли (РЕЦЕПТ)
Готову рибу одмах пребаците на топли тањир и додајте омиљени прилог. Одлично се слаже са пиринчем са поврћем, шпарглама динстаним на путеру или салатом од поврћа. Такође је потребно риби послужити пар кришки лимуна - то ће дати одређени полет целом јелу.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ