Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УКУСАН ОБРОК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Мусака са тиквицама која се брзо припрема и сви је воле

Тиквице са млевеним месом је рецепт за најбољу мусаку на свету

1729242771_1145923--1-.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Тиквице су веома здраво поврће које у нашим крајевима расте без проблема. Одличан су извор витамина Б и Ц, као и калцијума који регулише рад срца и снижава крвни притисак.

Пошто су тиквице готово увек доступне на тржишту, предлажемо да спремите својој породици мусаку по овом рецепту.

Састојци:
3-4 тиквице
1 главица црног лука
неколико кашика уља
400 г млевеног јунећег меса
со, бибер
брашно
3 јаја
1 шоља млека
2-3 кашике киселе павлаке

Припрема:
Ољуштите тиквице и исеците уздуж на дебљину 1/2цм. Посолити их и оставити да пусте воду. У међувремену на загрејном уљу пропржити ситно исецкан црни лук. Додати месо и пржити уз повремено мешање. Посолити и побиберити по укусу. Свако парче тиквице уваљати у брашно са свих страна, па слагати на дно плеха једно поред другог, незнатно преклапајући. Преко тиквица сипати месо и поравнати. Одозго ставити завршни слој тиквица такође ваљајући свако парче у брашно. Умутити јаја, додати млеко и павлаку, посолити и побиберити по укусу. Сипати преко мусаке. Пећи у загрејаној рерни на 190 степени сат времена.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas