Тиквице са млевеним месом је рецепт за најбољу мусаку на свету
Тиквице су веома здраво поврће које у нашим крајевима расте без проблема. Одличан су извор витамина Б и Ц, као и калцијума који регулише рад срца и снижава крвни притисак.
Пошто су тиквице готово увек доступне на тржишту, предлажемо да спремите својој породици мусаку по овом рецепту.
Састојци:
3-4 тиквице
1 главица црног лука
неколико кашика уља
400 г млевеног јунећег меса
со, бибер
брашно
3 јаја
1 шоља млека
2-3 кашике киселе павлаке
Припрема:
Ољуштите тиквице и исеците уздуж на дебљину 1/2цм. Посолити их и оставити да пусте воду. У међувремену на загрејном уљу пропржити ситно исецкан црни лук. Додати месо и пржити уз повремено мешање. Посолити и побиберити по укусу. Свако парче тиквице уваљати у брашно са свих страна, па слагати на дно плеха једно поред другог, незнатно преклапајући. Преко тиквица сипати месо и поравнати. Одозго ставити завршни слој тиквица такође ваљајући свако парче у брашно. Умутити јаја, додати млеко и павлаку, посолити и побиберити по укусу. Сипати преко мусаке. Пећи у загрејаној рерни на 190 степени сат времена.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО