Сви обожавају кромпир, намирницу која је део многих јела, а често и прилог.

1. Љуштите сиров кромпир
Многи ољуште кромпир пре не што га ставе у шерпу за кување. Ипак, најбоље је скувати га с кором јер ће је тако бити једноставније да је уклоните, а стручњаци тврде и да је онда бољег укуса.
2. Кувате га у кључалој води
Као и с већином поврћа, људи чекају да вода прокључа да би у њу убацили кромпир, али то је велика грешка јер је онда већа вероватноћа да изнутра остане сиров.
Најбоља опција је ставити кромпир у хладну воду, а кад прокључа, смањити ватру и кувати га до 20 минута.
3. Проверавате виљушком да ли је куван
Многи користе ову методу за проверавање да ли је кромпир куван, односно довољно мекан. Али, онда он почиње да се распада у води, што није баш примамљиво.
Треба да знате да је минимално време за кување кромпира 10 минута. Пет минута дуже биће вам потребно мањем кромпиру да се скува, а 20 већем који ћете користити у салати или за припрему пиреа.
(Супер Жена/Б 92)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ