Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИ НАЈЧЕШЋЕ КУЛИНАРСКЕ ГРЕШКЕ: Многи их праве кад кувају кромпир

Сви обожавају кромпир, намирницу која је део многих јела, а често и прилог.

1710942413_461669_shutterstock-2127587408_f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

1. Љуштите сиров кромпир

Многи ољуште кромпир пре не што га ставе у шерпу за кување. Ипак, најбоље је скувати га с кором јер ће је тако бити једноставније да је уклоните, а стручњаци тврде и да је онда бољег укуса.

2. Кувате га у кључалој води

Као и с већином поврћа, људи чекају да вода прокључа да би у њу убацили кромпир, али то је велика грешка јер је онда већа вероватноћа да изнутра остане сиров.

Најбоља опција је ставити кромпир у хладну воду, а кад прокључа, смањити ватру и кувати га до 20 минута.

3. Проверавате виљушком да ли је куван

Многи користе ову методу за проверавање да ли је кромпир куван, односно довољно мекан. Али, онда он почиње да се распада у води, што није баш примамљиво.

Треба да знате да је минимално време за кување кромпира 10 минута. Пет минута дуже биће вам потребно мањем кромпиру да се скува, а 20 већем који ћете користити у салати или за припрему пиреа.

(Супер Жена/Б 92)

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas