Заборавите на индустријске супице из кесица...
![1677971168_277789_shutterstock-687543775_f.jpg](/cache/images/8/c/e/f/2/8cef2aa9d171d5871f5a58d2dee29cdc07f210d2.jpg)
Пилећа супа са резанцима
Састојци:
- пилетина
- шаргарепа
- резанци
- јаја
- лук
- першун
- црни бибер, со.
Припрема:
Оперите пилетину и ставите у шерпу. Сипајте воду брзином од пет литара по килограму меса, прокувајте. Уклоните пену и оставите посуду на лаганој ватри. У тигању без уља пропржите сецкани лук и шаргарепу. Пребаците поврће у лонац и оставите сат времена. Процедите чорбу, одвојите пилетину од костију и раставите на комаде. Кувајте резанце док не буду потпуно кувани, према упутствима на паковању. Затим пребаците у цедиљку да се вода оцеди. У врелу чорбу умочите резанце и месо, кувајте пет минута. Додајте сецкано зачинско биље, со и бибер. Скувајте јаја и исеците на половине. Сипајте супу у порцијама, украсите половинама јаја, на врху можете додати свеже биље.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Руски боршч од говедине и свежег купуса
Састојци:
- вода
- месо са костима
- цвекла
- шаргарепа
- лук
- парадајз паста
- маслиново уље
- ловоров лист
- купус
- кромпир
- лимун.
Припрема:
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Ставите месо у шерпу, залијте водом и кувајте око сат времена на средњој ватри. Оперите и очистите поврће. Исеците купус, кромпир исеците на траке. Лук исеците на коцкице, шаргарепу и цвеклу нарендајте, поспите соком од лимуна. Додајте мало уља у тигањ, динстајте лук и шаргарепу на средњој ватри око три до пет минута, а затим додајте цвеклу. Кувајте још пет минута. Поврће прелијте парадајз пастом и пржите 7-10 минута. Извадите месо када је чорба готова и пребаците у посебну чинију. Ставите купус у шерпу, кувајте 10 минута и додајте кромпир. Одвојите месо од кости, исецкајте и вратите у шерпу. Пребаците пржење поврћа испод парадајз пасте у супу, мешајте. Баците ловоров лист, сецкано биље, кувајте 10 минута испод поклопца. Послужите уз препечени хлеб, павлаку или природни јогурт.
Крем супа од поврћа
Састојци:
Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне
- броколи
- спанаћ
- кокосово уље
- зачини
- ланено семе
- сусам
- семе бундеве.
Припрема:
Прокувајте воду, додајте спанаћ, пет минута касније - броколи. Посолите и зачините по укусу. Измешајте у блендеру са кашиком кокосовог уља. Готову супу поспите мешавином лана, сусама и семена бундеве. Можете додати кашику грчког или природног јогурта.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ