Oglas
· · Komentari: 0

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka

Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

1738148099_0cadffa9c5a73979c2d910266ce578382d9cbdcd.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Ovo jelo se priprema mnogo brže od podvarka, ima odličan ukus, a može se kombinovati sa raznim prilozima, kao što su kuvani ili pire krompir. Po želji, možete dodati suvo meso, dimljene kobasice ili, kao u našem receptu, suvu slaninu.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 200 ml ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g svežeg mesa po izboru
  • 200 g suvog mesa (slanina, kobasica, suvi vrat )
  • biber, beli luk u prahu
  • peršunov list i bosiljak
  • lovorov list

Priprema:

Isecite kiseli kupus kao za podvarak, prelijte ga sa litrom vode i ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim ga dobro iscedite.

U dubljoj šerpi propržite crni luk na ulju, pa dodajte isečeno meso na kockice. Nalijte vodu i kuvajte meso dok ne postane potpuno mekano.

Oglas

Zatim, dodajte oceđeni kupus, začine i prelijte sa oko 1 litrom vode. Pokrijte šerpu i kuvajte na tihoj vatri. Povremeno promešajte.

Kada voda skoro ispari, dodajte malo ulja i pržite kupus još oko 10 minuta.

Na kraju, ubacite iseckanu suvu slaninu i nastavite sa prženjem dok kupus ne dobije lepu zlatno-žutu boju.

Ovo jelo je savršeno uz pire krompir.

(Informer)

Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas