Спремите две шерпе и засучите рукаве!
Направите домаћу алву и једите је са уживањем!
Потребно је:
- 120 г пистаћа
- 350 г гриза
- 250 мл маслиновог уља
- 500 г шећера
- 1250 мл воде
- цимет
Прочитајте још: Пресољено јело спасите овим ТРИКОВИМА
Припрема:
У дубљој шерпи загрејте маслиново уље па полако, кашику по кашику, додајте гриз. Кувајте на средњој температури, уз непрестано мешање, док не добије златнобраон боју. Затим додајте 100 г крупно млевених пистаћа, смањити ватру и кувајте још око три минута, уз стално мешање (пазите да не загори). Склоните са рингле и прекријте посуду чистом крпом.
У другу шерпу сипајте шећер, залијте водом и кувајте четири минута. Врућим сирупом прелијте гриз и вратите још неколико минута на ватру. Смањите температуру на најслабију и сачекајте да алва упије сируп.
Прочитајте још: Пастрмка у пакету која се САМА ПЕЧЕ (РЕЦЕПТ)
Сипајте је у правоугаони плех, претходно поквашен водом, па поспите кашичицом цимета и исецканим пистаћима.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ