Пуњене јабуке се праве изузетно једноставно, а савршен су слаткиш за хладне дане.
Oglas
Јабуке су најпопуларније воће у Србији, често најјефтиније и, дефинитивно, најздравије.
Прочитајте још: Заборавите БОТОКС! Баците се на ова три витамина
Потребно је:
- 6 јабука
- 1/4 шоље смеђег шећера
- 1/4 шоље исецканих ораха
- кашика сувих брусница
- кашичица коре лимуна
- кашичица цимета
- 1/4 кашичице мускатног орашчића
- 2 кашике путера
- 1/4 чаше сока од поморанџе
Одсеците опраним јабукама гоњи део и сачувајте га, а “тело” издубите. Помешајте шећер, орахе, бруснице, лимунову кору, цимет и орашчић. Ставите петину кашичице ове мешавине у сваку јабуку, преко ње мало путера и њихов горњи део.
Прочитајте још: Витаминска бомба која топи целулит
Прелијте јабуке (поређане у дубљу шерпу) соком од поморанџе и 1/4 шоље воде. Поклопите их и кувајте на високој температури, око три сата.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas