Јестиво цвеће не додаје само дивну боју вашим јелима, већ и непоновљив укус.
Представљамо вам два рецепта, где главну улогу игра цвеће!
Салата од цвећа
Састојци: 250 гр мешане салате, 100 гр цветова дан и ноћ (или неког другог јестивог цвећа попут невена, борача, љубичица или маслачка), 2 кашике винског сирћета, пола кашике сенфа, 5 кашика уља, со и бибер и мало шећера.
Прочитајте још: Увек сте се питали како да спремите КОМОРАЧ? СИЦИЛИЈАНСКА САЛАТА је одличан избор
Салату и цвеће добро опрати и осушити.
У чинију за салату помешати: сирће, сенф, шећер, со, бибер. Додати уље и мешати жицом за мућење.
Спојити са салатом, благо измешати и аранжирати световима.
Слаткиш од боровница са цветовима лаванде
Састојци: 100 г боровница, 2 кашичице воћног ликера, кашичица цветића лаванде, ванилин шећер, 50 г шећера, 250 мл слатке павлаке, 400 мл јогурта, 200 г џема од боровница.
Цвеће лаванде прелијте ликером.
Прочитајте још: Како се спрема ПИЈАНИ ШАРАН ? Најукуснији рецепт за Велики петак (РЕЦЕПТ)
Слатку павлаку умутите у чврст шлаг, па умешајте ванилин шећер, шећер и јогурт.
У 1/3 смесе лагано умешајте ликер са лавандом и џем од боровница.
У четири чаше прво улијте 1/3 основне смесе са јогуртом, па на њу излијте смесу са џемом. На крају улијте остатак смесе с јогуртом, поспијте свежим боровницама и понеким цветом лаванде.
Држите у фрижидеру до послуживања.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ