Ручак је готов када место почне да се лепи за прсте!
Потребно је:
- 3 батака са карабатацима
- 200 мл белог вина
- 1/2 чаше воде
- 1/2 кашичице сушеног рузмарина
- уље за пржење
- со, бибер
Прочитајте још: Пробајте рецепт наших бака: Умесите ХЛЕБ са копривом (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Пилетину очистите, оперите, посолите и побиберите. На загрејаном уљу у шерпи пропржите је са обе стране. Кад фино порумени, додајте рузмарин да се и он мало пропржи са месом, па улијте вино и воду, смањите температуру, поклопите допола и оставите да се крчка на тихој ватри. Повремено проверавајте да ли је месо меко. Ако је потребно, улијте још мало воде и оставите да се крчка. У неко доба окрените месо на другу страну, још крчкајте.
Прочитајте још: Торта павлова може да се направи и као "павловчица" (РЕЦЕПТ)
Када вино испари, склоните шерпу са рингле. Месо ће се лепити за прсте и неодољиво ће мирисати. Служите га уз пиринач или сезонско поврће.