Ne postoji čovek koji ne voli belo pileće meso, pa je ova nedelja prilika da iznenadite ukućane rolovanom piletinom.
Neki vole da prave rolovanu piletinu sa odkoštenim mesom bataka, ali neuporedivo je jednostavnije to uraditi sa belim mesom.
Pročitajte još: ŠOK na tanjiru: CRNA PAPRIKA punjena IZNENAĐENJEM (FOTO)
Sastojci:
- pileće belo meso
- kačkavalj na listiće
- tanko isečena šunka
- jaje
- brašno
- prezle
- čačkalice
- pavlaka
- majonez
- kiseli krastavčić
- vlašac
Priprema:
Filete belog mesa morate da nežno izlupate, a to je najbolje uraditi tako što se belo meso tanko iseče i prekrije najlonom pa nežno izlupa kako bi se istanjili i lakše rolovali.
Rolovano meso "drži" čačkalica.
Pročitajte još: Obrok od 75 KALORIJA: Salata od KUPINA, kozjeg sira i rukole (FOTO)
Meso se raširi, pa se prvo stavi list šunke i odozgo kačkavalja. Preko kačkavalja može da se stavi vlašac. Meso se urola tako što se prvo saviju krajevi, pa sredina i pričvrsti se čačkalicom. Čačkalica se vadi tek na kraju, pre nego što se posluži.
Ringla se ugreje na najjače pa smanji čim se ubaci meso u tiganj.
Rolovano meso se prvo uvalja u brašno, jaja i prezle. Ringla se ugreje na najjače, pa se smanji čim se stavi meso u tiganj sa uljem. Kada korica dobije zlatnu boju meso se okrene na drugu stranu. Kada je gotovo stavi se na tanjir sa salvetom da upije ulje.
Pročitajte još: SLATKI zalogaj koji popravlja RASPOLOŽENJE: Salata od MATOVILCA i NARANDžASTOG paradajza (FOTO)
Pohovano meso je najukusnije kada se jede sa tatar sosom koji se pravi tako što se pomeša ista količina majoneza i pavlake, doda sitno iseckan krastavčić, so, biber i vlašac.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU