Ово је лагана варијанта за вечеру, која ће вас држати ситима до јутра
Нешто попут лаганих салата са егзотичним преливима, само мало приступачније и брже за спремање. Не морате даље да тражите од нашег данашњег предлога који ће вас задивити својом комбинацијом састојака. У питању је кукурузни умак, који уз тортиља чипс чини савршен избор за вреле летње вечери. Не заборавите и неко хладно освежавајуће пиће.
Прочитајте још: Пита од ТИКВИЦА И ФЕТА СИРА: Без кора, спремна за тили час, а укус фантастичан (РЕЦЕПТ)
Састојци (за 6 порција):
- 2 кашике путера
- 1 црни лук, самлевен
- 3 чена белог лука, самлевена
- 3 шоље зрна кукуруза
- 2 кашике брашна
- ½ шоље млека
- 1/4 шоље павлаке уа кување
- 1 и по шоља тврдог сира
- тортиља чипс
- ½ шоља сецканог свежег першуна
- ½ шоље пармезана
- 1/3 шоље павлаке
- ½ кашичице бибера
- 2 лимете
Припрема:
У шерпи средње величине истопити путер на благој температури. Додати црни лук и динстати док не омекша, па умешати и бели лук. Након минут, додати кукуруз и динстати све заједно око 3 минута. Сипати преко свега брашно и уз непрестано мешање кувати још минут.
Прочитајте још: Неодољив колач са КЕКСОМ И КАРАМЕЛ ФИЛОМ: Без печења, спреман за неколико минута (РЕЦЕПТ)
Умешати затим млеко и павлаку за кување и пустити да проври. Након 5 минута додати тврди сир и сачекати да се истопи. Распоредити по тањиру тортиља чипс у равном слоју и равномерно га прелити мешавином са кукурузом. По умаку распоредити сецкани першун, пармезан и павлаку. Посути бибером и служити са кришкама лимете.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ