Ovo je lagana varijanta za večeru, koja će vas držati sitima do jutra
Nešto poput laganih salata sa egzotičnim prelivima, samo malo pristupačnije i brže za spremanje. Ne morate dalje da tražite od našeg današnjeg predloga koji će vas zadiviti svojom kombinacijom sastojaka. U pitanju je kukuruzni umak, koji uz tortilja čips čini savršen izbor za vrele letnje večeri. Ne zaboravite i neko hladno osvežavajuće piće.
Pročitajte još: Pita od TIKVICA I FETA SIRA: Bez kora, spremna za tili čas, a ukus fantastičan (RECEPT)
Sastojci (za 6 porcija):
- 2 kašike putera
- 1 crni luk, samleven
- 3 čena belog luka, samlevena
- 3 šolje zrna kukuruza
- 2 kašike brašna
- ½ šolje mleka
- 1/4 šolje pavlake ua kuvanje
- 1 i po šolja tvrdog sira
- tortilja čips
- ½ šolja seckanog svežeg peršuna
- ½ šolje parmezana
- 1/3 šolje pavlake
- ½ kašičice bibera
- 2 limete
Priprema:
U šerpi srednje veličine istopiti puter na blagoj temperaturi. Dodati crni luk i dinstati dok ne omekša, pa umešati i beli luk. Nakon minut, dodati kukuruz i dinstati sve zajedno oko 3 minuta. Sipati preko svega brašno i uz neprestano mešanje kuvati još minut.
Pročitajte još: Neodoljiv kolač sa KEKSOM I KARAMEL FILOM: Bez pečenja, spreman za nekoliko minuta (RECEPT)
Umešati zatim mleko i pavlaku za kuvanje i pustiti da provri. Nakon 5 minuta dodati tvrdi sir i sačekati da se istopi. Rasporediti po tanjiru tortilja čips u ravnom sloju i ravnomerno ga preliti mešavinom sa kukuruzom. Po umaku rasporediti seckani peršun, parmezan i pavlaku. Posuti biberom i služiti sa kriškama limete.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU