Тестенина са белим месом и спанаћем је идеална за вреле дане
Уколико размишљате шта данас да направите за ручак и немате пуно идеја које су погодне за тропске врућине, ево једне за вас. Овај рецепт је погодан и за почетнике у кухињи, заситиће целу породицу, а укус ће бити погодан и за оне најпробирљивије.
Потребни састојци:
1 пилеће бело месо
1 кашика сувог зачина
100 мл уља
2 пуне кашике брашна
400 гр тестенине по избору
100-200 гр свежег спанаћа
1/2 кашичице белог лука у праху
мало соли и бибера
Начин припреме:
Бело месо ставити у мањи лонац, затим додати воду тако да месо буде потпуно у води. Додати суви зачин и оставити да се кува. Знаћете да је готово када убодете ножем кроз најдебљи део тако да нож лако пролази кроз месо. Рачунајте негде између 40 и 60 минута.
За то време припремити уље, брашно, још једну шерпу за сос, лонац за тестенину, опрати спанаћ и насецкати на резанце.
Када је бело месо готово на две рингле ставити обе шерпе, тј шерпу и лонац.
У лонац сипати воду за тестенину, а у шерпу сипати уље.
Када се уље загрејало, пазите да не почне да гори. Немојте радити на најјачој ватри. Додати брашно и полако мешати док не добије светло жуту боју, отприлике око 5 минута.
Када брашно добије жуту боју, налити супу у којој се бело месо кувало и мешати.
Додати бели лук, со и бибер и мешати. Сос треба да је редак. Ређи од јогурта. Уколико немате довољно супе додајте воде.
Прочитајте још: Како да изаберемо најукуснију дињу? Пратите четири корака
Сада додати спанаћ и измешати. Смањити ватру на лагану, од 0 до 3, на 1.
Када у лонцу вода проври додати тестенину и кувати 10 минута.
За то време одкостити бело месо и исецкати на коцкице.
После 10 минута тестенину директно из лонца пребацити у шерпу са сосом.
Одмах затим додати и бело месо и све опет промешати.
Тестенина ће да упије део соса и додатно омекша. Послужити после 10 до 15 минута од додавања тестенине.
Уживајте, пријатно!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ