Рафаело ледене коцке са вишњама толико су укусне да се нећете зауставити на само једном парчету
Уколико сте љубитељ ледених коцки овај рецепт ће вас сигурно одушевити.
Састојци:
За бисквит:
6 беланаца
6 кашика шећера
2,5 кашике брашна
140 г кокоса
1/2 прашка за пециво
400 мл млека
За фил од ваниле:
1 л млека
3 пудинга од ваниле
6 жуманаца
10 кашика шећера
2 кесице ванилин шећера
250 г путера
За фил од вишања:
250 мл воде
250 мл сока од вишања
150 г шећера
400 г вишња
2 пудинга од ваниле
За шлаг:
500 мл слатке павлаке
100 г шећера у праху
50 г млечне чоколаде
Припрема:
Беланца умутите да добијете чврст снег, а потом им додајте шећер и наставите са мућењем. Додајте им преостале састојке, а потом све лепо измешајте. Смесу преручите у плех димензија 25x35 цм и пеците на 170 степени 15-20 минута. Када је кора печена прелијте је врелим млеком и оставите да се охлади.
За фил од ваниле у дубљу чинију сипајте пудинг, додајте жуманца, ванилин шећер, па све умутите са мало млека, потом додајте шећер. Преостало млеко лагано загревајте на умереној ватри, па додајте пудинг. Све време мешајте док се не згусне. Пудинг оставите да се скроз охлади.
За фил од вишње у шерпу сипајте воду и шећер и загревајте на умереној ватри. Сок од вишње умутите са пудингом. Када сируп у шерпи проври додајте вишње, а потом и размућени пудинг. Кувајте неколико минута док се не згусне, а потом све умутите штапним миксером.
Преко коре ставите врућ фил од вишања, па оставите да се охлади. За то време умутите слатку павлаку са шећером у праху. Посебно размутите омекшали путер, у који ћете потом додати охлађени пудинг од ваниле. Још једном све умутите. Преко фила од вишања ставите крем од ваниле. У павлаку нарендајте млечну чоколаду и ставите преко колача. Ставите у фрижидер на сат времена да се охлади, па сеците на коцке и служите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ