Многе домаћице избегавају да за зимницу спреме киселе краставце, јер им прокисну, што се са овим рецептом никада не дешава!
Приликом стављања туршије најважније је водити рачуна о хигијени, па тако тегле морају да буду беспрекорно чисте и краставци добро опрани.
Прочитајте још: ЗАВРНИТЕ РУКАВЕ: Време је за први АЈВАР према ОРИГИНАЛНОМ рецепту (ФОТО)
Прелив за 5 килограма корнишона:
- 3 литре воде
- 1 литар сирћета
- 4 кашике кашике соли
- 5 кашика шећера
- 1 конзерванс
- горчица
- мирођија
- мала главица црног лука
- бибер у зрну
Припрема:
Краставци се добро оперу под млазом воде. Поређају се у тегле и два пута прелију прокључалом водом. Тек када се то заврши направи се прелив.
У теглу можете додати и парче ловоров листа
Прелив од воде, сирћета, соли, шећера и конзерванса се прокува и чим проври напуне тегле. У сваку теглу се сипа прво по једна кутлача врелог прелива да би се угрејале, јер могу да пукну.
Прочитајте још: Чули сте за СОС од ВИШАЊА, а сада можете и да га НАПРАВИТЕ (ФОТО)
Добро их утоплите на 24 часа Фото: А. М.
Ко жели може да стави у сваку теглу по неко зрно бибера, колутић црног лука, гранчицу мирођије и неколико зрна горчице, али ови састојци нису обавезни. Тегле се добро затворе и утопле. Тегле морају да стоје утопљене у пешкир или ћебе 24 часа и тек онда се одложе у шпаиз.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ