Mnoge domaćice izbegavaju da za zimnicu spreme kisele krastavce, jer im prokisnu, što se sa ovim receptom nikada ne dešava!
Prilikom stavljanja turšije najvažnije je voditi računa o higijeni, pa tako tegle moraju da budu besprekorno čiste i krastavci dobro oprani.
Pročitajte još: ZAVRNITE RUKAVE: Vreme je za prvi AJVAR prema ORIGINALNOM receptu (FOTO)
Preliv za 5 kilograma kornišona:
- 3 litre vode
- 1 litar sirćeta
- 4 kašike kašike soli
- 5 kašika šećera
- 1 konzervans
- gorčica
- mirođija
- mala glavica crnog luka
- biber u zrnu
Priprema:
Krastavci se dobro operu pod mlazom vode. Poređaju se u tegle i dva puta preliju proključalom vodom. Tek kada se to završi napravi se preliv.
U teglu možete dodati i parče lovorov lista
Preliv od vode, sirćeta, soli, šećera i konzervansa se prokuva i čim provri napune tegle. U svaku teglu se sipa prvo po jedna kutlača vrelog preliva da bi se ugrejale, jer mogu da puknu.
Pročitajte još: Čuli ste za SOS od VIŠANJA, a sada možete i da ga NAPRAVITE (FOTO)
Dobro ih utoplite na 24 časa Foto: A. M.
Ko želi može da stavi u svaku teglu po neko zrno bibera, kolutić crnog luka, grančicu mirođije i nekoliko zrna gorčice, ali ovi sastojci nisu obavezni. Tegle se dobro zatvore i utople. Tegle moraju da stoje utopljene u peškir ili ćebe 24 časa i tek onda se odlože u špaiz.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU