Тирамису је познати италијански колач који је популаран у целом свету
Свако има неки свој рецепт и начин на који га спрема, а ми вам сада доносимо Винћенцовза тирамису са јагодама. Овај лагани и освежавајући колач ће вам се допасти на први залогај, а нема грешке са италијанским рецептом. Састојци могу да се пронађу у свакој продавници, а оно што је битно јесте да оставите да се тирамису добро охлади пре служења.
Састојци:
- 1,25 кг јагода
- 1 велика кутија пишкота
- 500 г маскарпоне сира
- 5 јаја
- 10 кашика шећера
- 2 штангле беле чоколаде
- мало свеже менте
Припрема:
Јагоде (1 кг) исеците и ставите у шерпу. Сипајте 5 кашика воде и 5 кашика шећера, па кувајте на средној температури. Када воће пусти сок, сипајте још 5 кашика воде и добро промешајте. Када крене да кључа додајте још 5 кашика воде. Промешајте и сипајте још 5 кашика. Наставите да кувате повремено мешајући. Сипајте још 5 кашика воде и промешајте, па кувајте још неких 10 минута. Процедите јагоде, сок ће вам требати за умакање пишкота, а јагоде изблендирајте. Покријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру да се охладе и сок и блендиране јагоде. Одвојите жуманца и беланца и сипајте у различите посуде. У шерпу сипајте воду и када прокључа искључите шпорет. Преко шерпе ставите посуду са жуманцима и додајте 5 кашика шећера, па мутите на пари. Склоните жуманца, па додајте белнаца и мутите минут на пари, па склоните са паре и наставите да мутите док не добијете чврст шне. У жуманца додајте маскарпоне и умутите, па додајте шне и лагано умешајте. У сок од јагода додајте још 5 кашика воде и промешајте. Умочите пишкоте и поређајте у ватросталну посуду. Преко сипајте пола фила од јаја, па пола фила од јагаода и изрендајте белу чоколаду. Поређајте још један слој пишкота умочених у сок од јагоде, па сипајте фил од јаја, а онда и од јагода, па изрендајте белу чоколаду. Покријте провидном фолијом и ставите у фрижидер преко ноћи. Украсите преосталим јагодама које сте исекли.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ