Укус који ће вас очарати
Велики божићни пост је у току, те се код многих верника на трпези налазе посна јела. Међутим, пуњене паприке по рецепту са Хиландара обожаваће и оне особе које тренутно нису у могућности да посте. Наиме, исхрана монаха на Светој је врло скрома, али је прожета вишевековном традицијом и посебном припремом са пуно емоција. Зато смо сигурни да ће вам овако направљен оброк постати један од омиљених, јер крије и феноменала укус!
Потребни састојци:
6 сувих црвених паприка
3 празилука или једна средња главица црног лука
100 г крупно млевених ораха
100 г пасуља тетовца
1 шољица (за црну кафу) пиринча
мешавина сувог биљног зачина
црвена млевена паприка,
со, бибер
Прочитајте још: Рецепт за ПОСНУ САРМУ: Нећете приметити да нема МЕСА, а сви сајстојци су хранљиви и здрави
Како се прави?
Пропржити кратко празилук (или ситно сецкани лук) на мало уља, а затим додати млевене орахе. Пржити све заједно још 2-3 минута и затим у то додати опран и очишћен пиринач и пасиран скувани пасуљ.
Наставити са пржењем још 1 минут, па додати мешавину сувог биљног зачина те посолити и побиберити по укусу. Крчкати још 2 минута на тихој ватри. За то време оставити суве паприке да одстоје у топлој води, да би се лакше напуниле. Затим напунити припремљеним филом, али водити рачуна да се не напуне до врха.
Напуњене паприке поређати у шерпу, долити мало воде и крчкати на тихој ватри док пиринач не буде скуван. По потреби доливати још воде.Након тога, запећи у рерни загрејаној на 200°Ц па пред крај печења прелити уљем претходно пропрженим са црвеном млевеном паприком.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ