Ово је једно тако сочно и фино јело, а цела кућа мирише на паприку
Одлично главно јело или прилог, како ко воли. Додатно можете обогатити рецепт уколико умутите киселу павлаку, и прелијете је на крају печења преко паприка. Ако правите као главни оброк, послужите уз павлаку.
Потребно:
7 мањих паприка
5 већих кромпира
1 главица црног лука
1 кашика сувог зачина
1 кашичица бибера
1 кашика сушеног першуновог листа
100 мл уља
Један исецкан парадајз пред печење
Припрема:
Исецкати црни лук. Загрејати пола уља, спустити лук, кратко пржити па налити чашу воде и тако га динстати док вода на испари.
За то време огулити кромпир и изрендати на крупнијој страни.
Када се лук издинстао, на средњој ватри мало продистати кромпир. Додати му остале зачине и остатак уља.
Динстати све неких десетак минута. Најбоље је да узмете неки дубљи тигањ или шерпу која се не лепи.
Припремљен надев за паприке склонити са ватре, па издубити паприку од петељке и семена.
Укључити рерну на 200 степени. Мању тепсију премазати уљем, па на дно ставити мало надева.
Напунити паприке и послагати их. Остатак надева ставити око паприка. Сипати једну ракијску чашицу (50мл) воде.
Прекрити све алу фолијом и ставити да се пече 30 минута. После 30 минута склонити фолију, полако окренути паприку и оставити да се пече још 30 минута.
Пећи на нижој решетки рерне како паприка одгоре не би изгорела.
Може да се послужи и топла, млака а и хладна, једнако је укусна.
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ