Овај рецепт је савршен за ужину, а може да се послужи и као брза вечера или ручак.
Бака са канала Бакина кухиња има укусан предлог за данас који ћете обожавати, а не одузима пуно времена.
Прочитајте још: Да ли сте знали које алкохолно пиће иде уз ТИРАМИСУ: Кремасти колач који никога не оставља равнодушним? (РЕЦЕПТ)
Састојци:
- 2 јаја
- 150 гр брашна
- 50 гр гриза
- 50 гр качкаваља исеченог на коцкице
- 2 кашике ренданог качкаваља
- 100 мл јогурта
- 50 мл млека
- 1 веза младог лука
- першунов лист
- со.. сусам крупна со по жељи
Припрема:
Умутити јаја, додати брашно са гризом и прашком за пециво. Додати качкаваљ исецкан на коцке и рендани качкаваљ. Изједначити.
Прочитајте још: Укусни САЛЧИЋИ без квасца: Једноставан колач који су правиле наше баке! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Додати јогурт, млеко, сецкани лук, першунов лист и мало соли. Добро промешати и сипати у подмазан плех. Изједначити и посути сусамом. Пећи на 200 степени Ц око 50-60 мин, да се добро испече. Служити топлу.
Видео са рецептом погледајте на линку у наставку: https://www.youtube.com/watch?v=3ou13aSs1zg
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ