Ratluk je omiljena poslastica uz domaću kafu.
Tradicionalni turski domaći slatkiš moguće je pripremiti i kod kuće, i to bez previše muke!
Zahvaljujući ovom jednostavnom receptu, spremićete ratluk u samo nekoliko koraka.
Pročitajte još: NIJE REČ O PUDINGU: Ovaj čokoladni desert u časi sprema se za 5 MINUTA (RECEPT)
Sastojci:
200 grama jagoda
120 grama šećera u prahu
limunov sok od pola limuna
1,5 kesica želatina (oko 15 grama)
Zbog pravog letnjeg ukusa, ratluk možete uvaljati u kokos.
Priprema:
Štapnim mikserom ili u blenderu usitnite jagode, a potom ih pomešajte sa želatinom i ostavite da nabubri.
U šerpici pomešajte šećer u prahu s limunovim sokom, dobro promešajte i ugrejte na vrlo tihoj vatri, pa tome dodajte smesu s jagodama i želatinom.
Držite sve dok se želatin ne otopi i pazite da ova mešavina ne proključa — potrebno je samo da bude topla. Zatim skinite ovu smesu s ringle i ostavite da se hladi, pa je mutite nekoliko minuta mikserom sve dok se ne zgusne.
Obložite dublju tepsiju pek-papirom, pa u nju prelijte smesu i stavite na neko hladno mesto ili u frižider da se stegne.
Posle nekoliko sati, isecite smesu na kockice, pospite šećerom u prahu i uvaljajte je u kokos. Poslužite ratluk ohlađen.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU