Ноћна мора сваке домаћице када спрема торту јесте тренутак када извади патишпањ из рерне а он "падне"
Колико вам се пута догодило да нисте били задовољни како вам је испао патишпањ који сте испекли?
Постоје одређене цаке како да домаћице прекину ову своју ноћну мору.
Испоштујте следећа упутства и неће вам се десити да кора једноставно "падне" чим је извадите, па преостали део спремања колача пропадне.
– Уколико није другачије наглашено у рецепту, жуманца и беланца мутите одвојено.
– Беланца увек стављајте у потпуно суву посуду.
– Када жуманца пенасто умутите са шећером, не остављајте да стоје и да се прави корица, већ наставите одмах да додајете друге састојке.
– Брашно и прашак за пециво увек заједно просијте, а ако не желите да сејете, прво их промешајте заједно.
– Када додајете беланца у жуманца, увек лагано сједините варјачом, јер се може догодити да смеса падне уколико се то уради миксером.
– Рерна увек прво мора да се загреје – тек се онда патишпањ ставља на печење.
– Никада не отварајте рерну док не прође барем пола печења, јер се може догодити да патишпањ падне
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ