Noćna mora svake domaćice kada sprema tortu jeste trenutak kada izvadi patišpanj iz rerne a on "padne"
Koliko vam se puta dogodilo da niste bili zadovoljni kako vam je ispao patišpanj koji ste ispekli?
Postoje određene cake kako da domaćice prekinu ovu svoju noćnu moru.
Ispoštujte sledeća uputstva i neće vam se desiti da kora jednostavno "padne" čim je izvadite, pa preostali deo spremanja kolača propadne.
– Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.
– Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.
– Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.
– Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosijte, a ako ne želite da sejete, prvo ih promešajte zajedno.
– Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.
– Rerna uvek prvo mora da se zagreje – tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.
– Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU