Oglas
· · Komentari: 0
TAJNE IZ KUHINJE

Nikada vam ne bi palo na pamet, a toliko je prosto: Kako da PATIŠPANJ NE PADNE kada ga izvadite iz rerne

Noćna mora svake domaćice kada sprema tortu jeste trenutak kada izvadi patišpanj iz rerne a on "padne"

1619594753_patispanj.JPG
Foto: Printscreen Youtube/Moja mala kuhinja
Oglas

Koliko vam se puta dogodilo da niste bili zadovoljni kako vam je ispao patišpanj koji ste ispekli?

Postoje određene cake kako da domaćice prekinu ovu svoju noćnu moru.

Ispoštujte sledeća uputstva i neće vam se desiti da kora jednostavno "padne" čim je izvadite, pa preostali deo spremanja kolača propadne.

– Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.

– Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.

– Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.

– Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosijte, a ako ne želite da sejete, prvo ih promešajte zajedno.

– Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.

– Rerna uvek prvo mora da se zagreje – tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.

– Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne

 

                  Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas