Палачинке са лососом, влашцем или буђавим сиром права су посластица широм света, а праве се изузетно једноставно и брзо.
Сви знају да праве палачинке, али уз мало маште и добре састојке ово наизглед обично јело може да се претвори у веома укусан деликатес.
Прочитајте још: Знате ли када палачинке треба окренути на другу страну? Откривена тајна искусних кувара (Фото/Видео)
Врећице са лососом
Палачинке са лососом су специјалитет у Русији.
Палачинке се испеку, а онда оставе да омекну. На средину сваке палачинке се стави кашикица крем сира и неколико комадића димљеног лососа. Палачинке се пажљиво сакупе у пакетић и врх се нежно веже гранчицом влашца или сламком сламе. Врећице могу да се пуне и са руском салатом или паштетом.
Пакетићи са сиром
У средину испечених палачинки се стави комадић качкаваља који може да буде трапист, едамер, али и рокфор или неки други буџави сир.
Може да се користи било који мек сир или качкаваљ.
Уколико сир није слан може да се додакашикица мајонеза, да би боље држала салату. Дода се неколико листића беби-спанаћа, руколе или исечене зелене салате. Палачинке се прво преклопе са стране, па друге и пажљиво упакују.
Прочитајте још: Ослабите и освежите организам салатом од беби СПАНАЋА са орасима и сиром
Врећице и пакетићи могу да се праве само са класичним, танким палачинкама. Америчке су дебеле и када се савију пукну.