Тортиља чипс можете да спремите и у вашој кухињи.
Порекло тортиља чипса датира још 1943. године из града Пиедрас у Мексику, када су жене америчкх војника стигле у ресторан и од кувара тражиле да им се спреми нешто једноставно и брзо.
Власник, Игнасио Наћо Анаја није имао довољно састојака да припреми конкретно јело - имао је свега неколико тортиља, мало рибаног сира и папричице. У тренутку је измислио рецепт: изрезао је тортиље на троуглиће - направио тако тортиља чипс - посипао рибаног сира и мало папричица те све заједно ставио у пећницу на неколико минута и добио ново јело - наћосе. Жене су се одушевиле овом новонасталом грицкалицом, а врло брзо се рецепт проширио целом Америком.
Састојци:
- 1 шољица кукурузног брашна
- 1 шољица обичног брашна
- пола кесице прашка за пециво
- 2 кашике маргарина
- По две кашичице: ланених семенки и семенки сунцокрета
- кашика маслиновог уља
- млака вода
- мало соли
Припрема:
Замесите тесто од брашна, семенки, воде и маргарина. Поделите смесу на куглице и пустите да одстоји пола сата.
Куглице положите на папир за печење, па их сеците на танке колутиће.Пеците их на 150 степени око пола сата.