Печени кромпир је јело које постоји вековима, а можемо да га спремамо на различите начине који доста утичу на његов укус.
Oglas
Прилог су многим јелима, али можемо да га спремамо и као самостално јело.
Рецепти за најукуснији печени кромпир су различити, један од једноставнијих је са палентом која даје хрскавост и укус коме ћете се радо враћати.
Прочитајте још: Идеално за ужину или касну вечеру: Направите кремасти намаз са ОРАСИМА и БЕЛИМ ЛУКОМ (РЕЦЕПТ)
Састојци за припрему кромпира:
- 1 кг кромпира
- 6 кашика паленте
- 3 кашике млевене паприке
- со по жељи
- уље
Припрема:
Ољуштите кромпир, исперите и кухњском крпом осушите. У посебној посуди помешајте паленту, млевени паприку и со, па уваљајте сваки кромпир. Пећи стандарно, на 200°Ц око 45 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas