Мало другачија припрема од оне традиционалне
И ако сада није сезона прављења зимнице, постоје они који су остали без омиљеног црвеног намаза - ајвара. Пошто цене паприка и парадајза још нису довољно ниске, а ако вам се баш једе ајвар и не желите куповни, ми вам нудимо прави летњи рецепт. Супер је што не морате претходно да печете паприке, нити да кувате, јер овај ајвар је спреман брзо, а невероватно је укусан.
Састојци:
- 1 кг парадајза
- 2 кг паприка
- 2 главице белог лука
- 3 љуте паприке
- со и шећер по укусу
Припрема:
Парадајз засеците на дну у облику крста, па кратко бланширајте и онда скините кожицу. Затим добро изблендирајте. Обичну и љуту паприку исто засеците, па кратко бланширајте у врелој води и такође скините кожицу и уклоните семеке, па изблендирајте. Ако имате машиницу за месо провуците паприку и парадајз, као и очишћене ченов белог лука. Ако немате све то сједините у блендеру, добро промешајте, па додајте со и шећер. Поново промешајте и сипајте ајвар у стерилисане тегле. Ако желите додајте зачин по жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ