Торта која се топи у устима.
Краљевски кувар открио је једном приликом која је омиљена посластица краљице Елизабете и принца Вилијама. У питању је укусна чоколадна торта. Лако се прави, а нећете губити ни време поред рерне, јер се ова торта не пече.
Прочитајте још: КОЦКИЦЕ ОД ЂУМБИРА: Сочни и мирисни, колачи који ће зачинити сваку трпезу
Рецепт за чоколадну торту
Састојци:
- 120 грама маслаца
- 120 грама шећера
- 120 грама тамне чоколаде
- 1 јаје
- 220 грама кекса
За глазуру:
- 240 грама растпљене чоколаде
Припрема:
Намастите маслацем калуп за торте. Кекс изломите руком да буду отприлике величине бадема.
У већу посуду ставите маслац собне температуре заједно са шећером док не добијете једноличну пенасту смесу. Растопите на пари 120 грама тамне чоколаде и додајте је у смесу с маслацем, непрестано мешајући.
Додајте једно јаје и умутите све заједно да се добро повеже.
У чоколадну смесу додајте комадиће кекса и измешајте да се сви комади кекса прекрију. Истресите смесу у калуп за печење, пазећи да нигђе нема рупа, поготово на дну.
Пре сервирања колач држате у фрижидеру барем три сата.
У међувремену растопите 200 грама чоколаде и кад извадите торту из фрижидера и уклоните прстен од калупа, окрените је наопако и прелијте глазуром од растопљене чоколаде.
Торту држите на собној температури док се глазура не охлади.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ