Ако сте љубитељ мака, овај колач ћете обожавати.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 2 комада јаја
- 2 шоље шећера
- 2 шоље брашна меко тип 400
- 2 шоље млека
- 1,5 шоља уља
- 200 гр. мака
- 2 кесице ванил шећера
- 1 кесица прашка за пециво
Прочитајте још: Здраво и укусно: Домаћа погача са сусамом и кимом (ФОТО/ВИДЕО)
Глазура од чоколаде
- 150 гр. чоколаде за кување
- 5 кашика воде
- 4 кашике шећера
- 70 гр. путера или маргарина
Припрема:
Умутите јаја, шећер и ванил шећер. Када се шећер истопио, додајте брашно и прашак за пециво, поново мутите, (биће мало гушће, али тако треба да буде), затим додајте млеко и уље, мутите лагано да се маса лепо сједини, сипајте и мак, мутите још 2 - 3 минута. Смесу сипајте у плех (мој је 37 x 26). Пеците колач у загрејаној рерни на 220 степени око 30 - 40 минута. После 30 минута са нозем прободите колач, ако је нож сув, колач је готов, уколико смеса за тесто остаје по њему, пеците још мало (док нож не буде сув).
Фото: Дидy Китцхен
Чоколаду, шећер, воду и маргарин истопите у шерпици уз стално мешање на слабој температури ( ако се плашите да вам не загори истопите на пари). Врућ колач прелите врућом истопљеном чоколадом.
Пријатно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ